Imaginea Microsoft a cam pălit în ultimii ani, sau doar a fost umbrită de noile apariţii de pe piaţa tech. Concepte precum cloud, tablete, reţele şi ebook păreau să nu fi pătruns în lumea colosului din Redmond.

Ei iată că, investind 300 de milioane de dolari în Nook, Microsoft pare să se fi trezit din reveria în care intrase după succesul din anii ’90.

Acordul cu Barnes & Noble constă în investiţia despre care vorbeam mai sus, echivalentă cu 18% din acţiuni (ceea ce înseamnă că valoarea Nook este estimată la peste 1,7 miliarde de dolari americani), parteneriat pentru realizarea unei aplicaţii Nook pentru noul sistem operativ Microsoft,  Windows 8, încetarea războiului brevetelor în care cele două companii erau implicate (pe tema sistemului Android de pe Nook Color) şi includerea în accord a diviziei College a Barnes & Noble, inclusive software-ul Nook Study.

Voi ce credeţi? Microsoft se va folosi de Nook pentru a-şi deschide o cărare către lumea tabletelor sau doar îşi pune grijuliu ouăle în mai multe coşuri?